Liigu sisu juurde

Chair railing ehk liistu abil seina liigendamine

  Liistu abil liigendatud sein lisab ruumi visuaalselt kauni nüansi. Kas teadsid, et nn klassikalisel chair railingul on ajalooliselt põhjendatud otstarve? Üks lihtsamaid viise on kasutada seina alumise kolmandiku liigendamiseks...

 

Chair railing ehl liistu abil seina liigendamine

Liistu abil liigendatud sein lisab ruumi visuaalselt kauni nüansi. Kas teadsid, et nn klassikalisel chair railingul on ajalooliselt põhjendatud otstarve?


Üks lihtsamaid viise on kasutada seina alumise kolmandiku liigendamiseks liistu, millel võib aga ei pruugi olla ehisäär. Võid kasutada ka lisaliiste aga ei pea.

Chair railing ehk liistu abil seina liigendamine


Traditsiooniselt kasutati sellist lahendust söögitubades, et kaitsa krohvitud, lubjatud või tapeeditud seina alumist osa hõõrdumise/määrdumise eest. Sellest tuleneb ka ingliskeelne nimetus “chair railing” - sageli oli liigendatud osa keskmise tooli seljatoe kõrgune ehk ca 80 cm põrandast.

Chair railing ehk liistu abil seina liigendamine

 

Ka esikutes ja koridorides on seina alläär üks peamisi kohti, mis võib esimesena määrduda või hõõrdumisest tulenevaid vigastusi saada.

 

Chair railing ehk liistu abil seina liigendamine


Sellist liistu abil seina liigendamist soovitame kasutada näiteks kombinatsioonis lubivärviga - ülemises osas lubi ja alumises kolmandikus toon-toonis või täiendav pestav seinavärv. Tulemus on ilus, klassikaline ning vastupidav ja säästab koguseliselt lubivärvi kasutust. Tapeedi puhul samamoodi. 

1. -
2. @halfway_wholeistic
3. @mad_about_the_house
4. @modeandthecity

Ostukorv

Teie ostukorv on hetkel tühi.

Alustage ostlemisega

Valige valikud