Liigu sisu juurde

Mis on kodu? Intervjuu Siiri Sisaskiga

Siiri Sisask on armastatud eesti muusik, laulja ja näitleja. Viimase 20 aasta jooksul on Siiri renoveerinud oma kodutalu Raplamaal, mille viljakuivati on naine ümber ehitanud väikeseks hubaseks kontserdisaaliks. Ka sel suvel ootab...

Siiri Sisask on armastatud eesti muusik, laulja ja näitleja. Viimase 20 aasta jooksul on Siiri renoveerinud oma kodutalu Raplamaal, mille viljakuivati on naine ümber ehitanud väikeseks hubaseks kontserdisaaliks. Ka sel suvel ootab ta oma koduõuele nautima head muusikat ja sumedat loodust - erilisest muusikasündmusest on võimalik osa saada veel ühel juulikuu ja kahel augustikuu õhtul.

Siiri Sisask, foto: Kristel Kaljas

 

Mis on kodu?

Kodu on ilmaruudustikul see paik, milles inimene omaenda olemust kõige paremini tajub. Kodu kindlasti on ka pelgupaik, on oma hinge kujunemise lugu. Kodu on inimese elus kõige tähtsam, selle pärast näitab kodu paljugi ka inimese enda kohta. Kes ei korista oma kodu, see ei korista ka hinge.

 

Mis Teid praeguse kodu puhul kõige enam võlus?

Kodu valimisel oli tähtis äratundmine. Elan metsas, vanas talupaigas, kodutunne oli siin õuel juba ootamas!

Praeguse elukoha juures võlub kõige rohkem see paik siin ise ja vanad hooned. Olen elanud siin kakskümmend aastat, nüüd juba hakkab aed ja paigad oma arengut näitama. Aias on taimed suureks kasvanud, hooned on saanud hoolt, ilusaks muutunud.

Millised esemed on Teie kodus erilise tähendusega?

Esemed on päris olulised, et elada ja neid kasutada. Kallid esemed on alati mingi looga tulnud, midagi enemat tähendavat. Minule on armsad asjad, mis minu ilumeelt toidavad, mis ka ajalooga mingit kokkupuudet omavad. Nt mu vanavanaema kangasteljed on mulle kallid.

Kuidas valite oma koju esemeid?

Arvan, et inimese elus ei pea olema palju asju. Piisab vähestest, iga asi nõuab ju ka tähelepanu ja hoolt, liiga palju asju ei anna inimesele asu. Minu kodus eelistan armsaid vanu asju, looduslähedasi tooteid jne. Ma ei kipu keemiat oma koju koguma. Kuigi samas on kõik siin ilmas keemia, kuid siiski minu valik on looduslik.

Inspiratsiooni ammutan omaenda ilumeelest, asjade kokku sobitamisest. Elan üldiselt nii, et mind ümbritsevad kodus ainult meeldivad asjad. Kokku nad loovadki oma olemise. 

Lemmikruum kodus. Miks?

Kuna ma olen oma kodu selliselt kujundanud, et mul on lihtne olla, siis meeldivad mulle kõik ruumid. Kuid võibolla ateljee on kõige armsam, seal on alati mõni töö pooleli.

 

juuli
22.07 kl 19.00 Siiri Sisask – oma laulud

august

19.08 kl 19.00 Siiri Sisask – oma laulud
25.08 kl 19.00 Siiri Sisask – oma laulud


Pääse kontserdile maksab 30 €, sisaldades ka kohvi- ning teelauda. Pääsme broneerimiseks ja täpsema info saamiseks võtta ühendust meiliaadressil siiri@siirisisask.com. 
Sulu viljakuivati asub Tallinnast 60 km kaugusel, Tartu maantee läheduses. Kuna talu õuel leidub ka muid toredaid vaatamisväärsusi, on väravad avatud juba tund enne kontserti!


Foto: Kristel Kaljas

 

 

 

 

Ostukorv

Teie ostukorv on hetkel tühi.

Alustage ostlemisega

Valige valikud