Liigu sisu juurde

Mis on kodu? Intervjuu Mari Jürjensiga

Mari Jürjens on armastatud eesti näitleja, laulukirjutaja ja laulja. Mari (34) ja näitlejast abikaasa Mikk Jürjensi (35) peres on kasvamas kolm väikest poega. Hiljaaegu koliti enda ehitatud majja Kohila lähistele....

Mari Jürjens on armastatud eesti näitleja, laulukirjutaja ja laulja. Mari (34) ja näitlejast abikaasa Mikk Jürjensi (35) peres on kasvamas kolm väikest poega. Hiljaaegu koliti enda ehitatud majja Kohila lähistele. "See on minu pisike hektarisuurune maalapp siin maamuna peal, mida kaitsta, hoida ja armastada. See pisike tolmukübe siin suures maailmas, aga minu jaoks suur vastutus."

Mari Jürjens / Alice ja Arthuri blogi

  

1. Mis on kodu?


Kodu on koht, kus on kõige parem olla. Kodu on koht, kus elavad inimesed, kellega koos on kõige parem olla.

2. Mis Sind praeguse kodu puhul kõige enam võlus?

Mäletan, et esmakordselt sellele siis veel metsikule tulevase kodu asupaigale jõudes tundsin ma, et seal oli olemas kõik, millest olin unistanud: kõrged männid ja voolav vesi.

3. Millised esemed on teie kodus erilise tähendusega?

Meie värskes kodus on mitmeid mööbliesemeid, mis on meiega rännanud juba mitmes eelmises kodus. Üks vana antiigipoest ostetud kapp, mida ise kõpitsesin, oli juba meie kõige esimeses kodus, siis rändas see meie maakoju ja nüüd on ta siin jälle meiega.


Samuti ei saa ma kunagi jätta maha üht vana üsna kulunud kummutit, mille kord ise ülikooli ajal vanakraami poest koju tassisin. Neil esemetel on minu jaoks juba ilus lugu rääkida.

4. Kuidas valite oma koju esemeid?

Mulle väga meeldib vana ja uut ühendada. Sellise väga modernse stiili jälgija ma ei ole. Pigem meeldivad mulle veidi kulunud asjad ja selline vana talumaja stiil. Armastan väga vanakraami poode ja olen enamus asju ostnud koju taaskasutusest. Aga on ka siiski uut mööblit ja eritellimusena valminud käsitööd. Armastan väga puitu. See on soe materjal, millega annab nii palju ilusaid asju teha.

Kui oleme perega koju mõne mööblieseme ostnud, siis ei kipu seda väga välja vahetama, aga toas mööblit ümber tõsta armastan ma küll. Mulle väga meeldib kodu dekoreerida ja sisustada.

5. Lemmikruum kodus. Miks?
Minu lemmikruum kodus on söögituba. Seal on palju aknaid ja valgust. Mulle meeldib seal tööd teha, raamatut lugeda, aknast välja vaadata, perega laua ääres kokku saada, koos süüa ja juttu ajada.

Foto: Renee Altrov

Ostukorv

Teie ostukorv on hetkel tühi.

Alustage ostlemisega

Valige valikud