Liigu sisu juurde

Tee ise: ehisdetailidega pesukuivatusraam

Õues kuivanud pesu lõhna ja värskust on raske üle trumbata. Pikkade suvepäevade järel puhaste linade vahel uinuda on eriti mõnus. Meie ehisdetailid ja kandurid sobivad suurepäraselt pesukuivatuspostidele aktsendi andmiseks. Puitpits...

Õues kuivanud pesu lõhna ja värskust on raske üle trumbata. Pikkade suvepäevade järel puhaste linade vahel uinuda on eriti mõnus.

Meie ehisdetailid ja kandurid sobivad suurepäraselt pesukuivatuspostidele aktsendi andmiseks. Puitpits on tõeliselt kaunis element, mis sobib nii linna- kui taluaeda.


 

Tee ise aeda pesukuivatusraam.

Materjal:

- 45 x 70mm tugevussorteeritud höövelpruss C24 2-3tk 4,8m pikka (materjali kulu oleneb postivahedest/nööride pikkusest ja postiaukude sügavusest, kruvivaiade puhul piisab 2 x 4,8m)

- puidukruvid 3,5 x 50 mm, 4 x 70mm, 5 x 90-100mm

- puidukaitsekrunt, kruntvärv ja kattevärv välitingimustesse.

-  4 x kandurid / ehisdetailid 

- metallist kruvikonksud

- pesunöör

Tööriistad:

- Pintsel ja värvirull või värviprits.

- Mõõdulint, akutrell, 5 mm puidupuur (suuremate kruviaukude ettepuurimiseks, et vältida puidu lõhestumist), pliiats, saag, lood (labidas, killustik või betoonsegu ja segamisnõu)

Juhised:

1. Kaeva/puuri maa sisse ca 80cm sügavad augud omavahelise kaugusega ca 250-300cm (mitte rohkem kui tugitala pikkus). Alternatiivina võid kasutada kruvivaiasid/postivaiasid.

 

2. Lõika välja ühest 45x70 prussist  2 ca 240cm posti. Maapinnast jääks välja ca 160-180cm posti (nööride kõrgus). Maasse soovitavalt 60-80cm. Postidele teheke ühte ossa 45x70 tapp risttala jaoks.

Teisest 4,8m prussis lõika 2tk 100-120cm risttala. Ülejäänud materjali 2,4-2,8m saab kasutada postide vaheliseks tugitalaks kui ei soovi pikemaid nööre.

(Kolmandast prussist saate sobiva pikkusega tugitala keskele välja lõigata).

3. Immuta välja saetud tükid ja kandurid puidukaitsevahendiga ja lase kuivada vastavalt juhistele. Seejärel kanna kruntväv ühtlaselt detailidel ja lase kuivada. Kolmanda kihina kanna kattevärv ning lase kuivada.

 

4. Aseta püstpostid tapitud osa üleval ja suunaga välja kaevatud aukudesse. Kontrolli, et post oleks püstloodis mõlemas suunas ning fikseeri post nööri või lõikamisest ülejäänud puitmaterjaliga augu täitmise ajaks. Täida auk killustiku või betoonseguga. Segul lase kuivada vastavalt segu tootja juhistele.

5. Aseta risttalad tapitud osale nii, et tala keskosa jääb posti keskosaga kohakuti. Kruvi kinni vähemalt 3tk 4x70mm kruviga. 

6. Aseta kahe posti vaheline tugi tala kahe posti peale nii, et see katab tapitud osa mõlemalt poolt. Fikseeri 5x100mm kruvidega.

7. Värvi viimane kiht kattevärviga ja lase kuivada


 

8. Keera sisse nöörikonksud ja lõika sobiva pikkusega nöörid (jäta kindlasti sidumisvaru).






Ja ongi valmis! Üks ilus detail Sinu aeda, millest on silmailu ja rõõmu aastateks.


 

Ostukorv

Teie ostukorv on hetkel tühi.

Alustage ostlemisega

Valige valikud