Liigu sisu juurde

Ruuduklassikast + nipp perfektse joone saamiseks

Kas teadsid, et nn malemustriga põrandaid kujutati juba 15.sajandi Euroopa maalidel? Ruute leidub ka väga vanadel Iraani esemetel ja keraamilistel anumatel. Proksiaja keraamikas oli ruudukujundus tükkidena kasutusel juba aastast 1500...

Kas teadsid, et nn malemustriga põrandaid kujutati juba 15.sajandi Euroopa maalidel? Ruute leidub ka väga vanadel Iraani esemetel ja keraamilistel anumatel. Proksiaja keraamikas oli ruudukujundus tükkidena kasutusel juba aastast 1500 eKr. Ka Vana-Egiptuse hieroglüüfidesse on muster sisse põimitud.

Ruuduline põrand vanniatoas
Ruuduline põrand köögis, värvitud

 

Plaaditult või värvitult, malemuster on kaunis klassika, mida interjööris kasutada. Kumba Sina eelistaksid, kas šikki musta ja valge kooslust või tooksid sisse kirkamaid värve?

Ruuduline põrand esikus


Teie ees on inspireeriv galerii värvitud põrandatest, millele on antud uus hingamine just sel moel. Teinekord on värv vanade puitpõrandate puhul hea lahendus, kontrastse mustri abil ei paista liigsed puudused ja ebatasasused nii väga silma.

Ruuduline põrand esikus
Ruuduline värvitud põrand vannitoas



Ruuduline värvitud põrand

Ruuduline põrand
Ruuduline põrand köögis
Ruuduline põrand esikus

 1. via @mad_about_the_house, 2. @katecrothersdesign, 3. -, 4.indigo.house, 5. OneKind Design, 6. -, 7. via Maria Jannson, 8. @morreninteriordesign, 9. apartmenttherapy

Alice ja Arthuri Rüütli tänava kaupluses oleme vanale katkisele betoonpõrandale andnud uue ilme sama lahendust kasutades.

Alice ja Arthuri kaupluse põrand Rüütli tänaval
Rüütli 28 kaupluse põrand

 

Kuidas aga saada värvides perfektne joon ehk kuidas värv ei valgu teibi alla?

* Põranda värvimise puhul rõhutame nakke ja krundi olulisust. Parem teha üks kord ja korralikult.

1. Värvi põrand ühte tooni. Me kasutasime aluskihina valget värvi, sest valisime poe põranda jaoks klassikalise musta ja valge koosluse.

 

2. Mõõda maha ruudustik ja kanna peale maalriteip.

3. Värvi teibitud ala aluskihi värviga üle

Pintseldage või rullige teibile õrna kihina alusvärvi. Miks? Sest see loob lindi ja aluskihi vahele tihendi, tagades, et järgmine aktsendina kasutatav toon ei voola teibi alla. (kui seda sammu ei tee, on tulemuseks peaaegu alati ebatäiuslikud jooned).

4. Värvi ruut teise valitud värvitooniga

5. Eemalda maalriteip

Kõige parem on seda teha, kui värv on veel märg. Alati ei ole see aga võimalik, kuna põranda puhul tuleks kasutada kahte värvikihti. Aga esimesel võimalusel tuleks teip siiski eemaldada.

 

Kui maalriteibile alusvärvi eelnevalt mitte kanda, on teibijoon sageli konarlik, sest värv valgub teibi alla. 

* Kui soovite kasutada puidu + värvi ruudustikku, soovitame maalriteibi pealmise külje õrna liimikihiga (nt PVA) üle teha.

 

 

 

 

 

 

Ostukorv

Teie ostukorv on hetkel tühi.

Alustage ostlemisega

Valige valikud